Αποκατάσταση Στυτικής Δυσλειτουργίας με την τοποθέτηση ενδοπεϊκής πρόθεσης: η μόνιμη και αυθόρμητη Θεραπεία

Τι είναι η Δυσλειτουργία της Στύσης;

Η δυσλειτουργία της στύσης είναι η αδυναμία επίτευξης στύσης η οποία έχει αρκετή σκληρότητα και διάρκεια ώστε να επιτευχθεί ικανοποιητική σεξουαλική επαφή.

Ένα πολύ συχνό πρόβλημα

Περισσότεροι από 300.000 Ελληνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα δυσλειτουργίας στύσης.
Αν και το πρόβλημα είναι πολύ κοινό, αναφέρεται σπάνια.
Το πρώτο βήμα είναι να αναζητήσετε βοήθεια από έναν γιατρό ο οποίος είναι ειδικός και εφαρμόζει τις σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας.

Η Δυσλειτουργία της Στύσης Θεραπεύεται

Τα καλά νέα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα δυσλειτουργίας στύσης μπορεί να θεραπευθούν. Συνήθως υπάρχουν περισσότερες από μία επιλογές για κάθε περίπτωση, ο χειρουργός-ουρολόγος μπορεί να βοηθήσει εσάς και τη σύντροφό σας να επιλέξετε την κατάλληλη θεραπεία.

Συνήθη Αίτια

Η μεγάλη πλειοψηφία (περισσότερο από 85%) των περιπτώσεων δυσλειτουργίας στύσης οφείλεται σε οργανικά αίτια :

 1. O Σακχαρώδης Διαβήτης ("ζάχαρο") μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα νεύρα και τα αγγεία τα οποία ρυθμίζουν τον μηχανισμό στύσης.
 2. Τα Καρδιαγγειακά Προβλήματα (υπέρταση, στεφανιαία νόσος, υπερχοληστερολαιμία) μπορεί να προκαλέσουν απόφραξη των αρτηριών ή φλεβική διαφυγή, με συνέπεια την μείωση της κυκλοφορίας του αίματος στο πέος.
 3. Τραύμα η Χειρουργική Επέμβαση στον προστάτη, την ουροδόχο κύστη και την περιοχή του ορθού και του πρωκτού μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα νεύρα τα οποία ρυθμίζουν την λειτουργία της στύσης.
 4. Βλάβες στη Σπονδυλική Στήλη μπορεί να εμποδίσουν τα νευρικά σήματα να φτάσουν στο πέος.
 5. Φάρμακα όπως ορισμένα για την αντιμετώπιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης μπορεί να επηρεάσουν την κυκλοφορία του αίματος στο πέος.
 6. Ορμονικά Προβλήματα που οφείλονται σε νεφρική, ηπατική ανεπάρκεια και σε ορμονικές διαταραχές.
 7. Ο Αλκοολισμός μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα νεύρα.

Θεραπευτικές Επιλογές

Ανάλογα με τη διάγνωση, συστήνεται συντηρητική ή χειρουργική θεραπεία :

 1. Φάρμακα από το στόμα όπως η σιλδεναφίλη, η ταδαλαφίλη και η βαρδεναφίλη βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στο πέος και σε συνδυασμό με σεξουαλική διέγερση προκαλούν στύση. Αποτελούν τη θεραπευτική επιλογή πρώτης γραμμής και όταν χορηγούνται βάσει των ενδείξεων είναι ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα. Ωστόσο, τα φάρμακα αυτά δεν έχουν αποτέλεσμα στο 30% των ασθενών στους οποίους χορηγούνται, ιδιαίτερα σε ασθενείς με υπέρταση (3 στους 10 δεν ανταποκρίνονται), σακχαρώδη διαβήτη (4 στους 10 δεν ανταποκρίνονται) και σε ασθενείς οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε επέμβαση ριζικής αφαίρεσης του προστάτη (6 στους 10 δεν ανταποκρίνονται).
 2. Οι ενέσεις φαρμάκων στο πέος προκαλούν στύση σε αρκετούς ασθενείς. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσουν πόνο και αιμάτωμα στο σημείο της ένεσης, πριαπισμό (παρατεταμένη στύση) και ίνωση στα σηραγγώδη σώματα του πέους. Επιπλέον, οι ενέσεις χάνουν την αποτελεσματικότητα τους με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι ασθενείς είτε να τις αποφεύγουν, είτε τις διακόπτουν μέσα σε διάστημα 3-6 μηνών και μόνο ένα μικρό ποσοστό των ασθενών να συνεχίζουν να κάνουν μακροχρόνια ενέσεις.
 3. Οι συσκευές κενού προκαλούν στύση τραβώντας αίμα στο πέος, η οποία διατηρείται με την τοποθέτηση πλαστικού δακτυλίου στη βάση του πέους.
 4. Η χειρουργική επέμβαση στα αγγεία μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος στο πέος και γίνεται σπάνια σε περιπτώσεις φλεβικής διαφυγής ή αρτηριακής απόφραξης.
 5. Η τοποθέτηση πεικών προθέσεων αποτελεί την πλέον αποτελεσματική και ασφαλή θεραπεία σε πολλούς ασθενείς οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα ή τα φάρμακα τους προκαλούν σοβαρές παρενέργειες ή δεν επιθυμούν την φαρμακευτική αγωγή.

Τι πρέπει να ξέρω για τις Πεικές Προθέσεις;

Η επίτευξη μιας μόνιμης, λύσης στο πρόβλημα της δυσλειτουργίας στύσης είναι ένα γεγονός που μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή του άνδρα και της συντρόφου του.
Η 30ετής χρήση και οι πολυάριθμες κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι πεικές προθέσεις θεωρούνται η πιο ικανοποιητική λύση σε σύγκριση με άλλες θεραπευτικές επιλογές.

Τι είναι η Πεϊκή Πρόθεση;

Η πεϊκή πρόθεση είναι ένα συνθετικό μόσχευμα, που τοποθετείται με μια ειδική χειρουργική τεχνική στη θέση των σηραγγωδών σωμάτων του πέους, που στους ασθενείς με στυτική διαταραχή δε λειτουργούν φυσιολογικά. Το μόσχευμα αυτό τοποθετείται εξολοκλήρου μέσα στο σώμα από μια μικρή τομή λίγων εκατοστών στο όσχεο. Έτσι, εξασφαλίζεται ένα τέλειο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Πως γίνεται η επέμβαση τοποθέτησης Πεικής Πρόθεσης;

Η πεική πρόθεση τοποθετείται με μια απλή επέμβαση η οποία γίνεται με επισκληρίδιο αναισθησία (από τη μέση και κάτω), διαρκεί περίπου μία ώρα και απαιτεί νοσηλεία μίας ημέρας στην κλινική.

Σύγκριση μεταξύ Πεικών Προθέσεων και άλλων θεραπευτικών επιλογών

Πρόσφατη κλινική μελέτη απέδειξε ότι η τοποθέτηση πεικών προθέσεων είχε ως αποτέλεσμα την πολύ μεγαλύτερη ικανοποίηση των ανδρών σε σύγκριση με τα φάρμακα από το στόμα και τις ενέσεις :

 1. Ποσοστό Ικανοποίησης μετά από τοποθέτηση πεικής πρόθεσης : 93%
 2. Ποσοστό Ικανοποίησης μετά από λήψη φαρμάκων από το στόμα : 51%
 3. Ποσοστό Ικανοποίησης μετά από ένεση φαρμάκου : 40%

Αυτή η συντριπτική υπεροχή της Πεικής Πρόθεσης σχετίζεται με δύο σημαντικούς παράγοντες :

 1. Είναι η μοναδική θεραπεία που επιτρέπει την αυθόρμητη σεξουαλική επαφή καθώς η στύση επιτυγχάνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και δεν απαιτείται ΄΄προετοιμασία΄΄ και αναμονή του άνδρα (όπως συμβαίνει με τα φάρμακα από το στόμα και τις ενέσεις)
 2. Η στύση διατηρείται για όσο διάστημα επιθυμεί ο άνδρας

Ποια είναι τα Οφέλη που προσφέρουν οι Πεικές Προθέσεις;

Οι πεικές προθέσεις έχουν βοηθήσει περισσότερους από 300.000 άνδρες σε όλο τον κόσμο να επανέλθουν σε μια δραστήρια και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.
Οι πεικές προθέσεις μεταβλητής σκληρότητας τελευταίου τύπου είναι αποτέλεσμα προηγμένης ιατρικής και μηχανικής τεχνολογίας και προσφέρουν μοναδικά οφέλη :

 1. Αυθόρμητη σεξουαλική επαφή
 2. Αριστο λειτουργικό αποτέλεσμα (δυνατότητα στύσης οποιαδήποτε χρονική στιγμή)
 3. Δυνατότητα διατήρησης της στύσης για όσο διάστημα επιθυμεί ο χρήστης
 4. Αριστο αισθητικό αποτέλεσμα (η πεική πρόθεση δεν γίνεται ορατή και αντιληπτή είτε το πέος βρίσκεται σε στύση είτε σε χαλάρωση)
 5. Μόνιμη λύση
 6. H εκσπερμάτιση και ο οργασμός γίνονται φυσιολογικά
 7. Αποφεύγεται η συνεχής οικονομική επιβάρυνση για την αγορά ακριβών φαρμάκων και ενέσεων