O Αθανάσιος Ρήγας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970, όπου και κατοικεί μόνιμα. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας ως ιατρός της Πολεμικής Αεροπορίας και της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου ως Ιατρός της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αγρινίου ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Νοσοκομείο «Αγ. Όλγα». Ακολούθως, ειδικεύτηκε στην Ουρολογία στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» . Εκτός από την κλασσική Χειρουργική Ουρολογία και Ανδρολογία εκπαιδεύτηκε στην Παιδιατρική Ουρολογία στο Νοσοκομείο Παίδων  «Αγ. Σοφία»  και στη Γυναικολογική Ουρολογία στο Μαιευτήριο «Έλενα». Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη μελέτη του Ουροποιογεννητικού συστήματος με τη χρήση υπερήχων, την εκτέλεση διορθικού υπερηχογραφήματος και βιοψιών προστάτη (άδεια από ΚΕΣΥ κατόπιν εξετασεων) .

Η ρομποτική χειρουργική με τη χρηση του συστηματος Da Vinci είναι η πλεον σύγχρονη χειρουργικη εξέλιξη. Είναι πιστοποιημένος ρομποτικός χειρουργός και προτεινόμενος Ρομποτικός-Χειρουργός Ουρολόγος από τη διεθνή μηχανή αναζήτησης ρομποτικών χειρουργών (Da Vinci Surgeon Locator) .Έχει εκπαιδευτεί στη ρομποτική μέθοδο τόσο στο αντίστοιχο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών (training as a console surgeon- Biomedical Research Foundation Academy of Athens) όσο και στο ευρωπαϊκό κέντρο Ρομποτικής και Λαπαροσκοπικής χειρουργικής στο πανεπιστήμιο του Στρασβούργου (IRCAD- EITS- University of Strasbourg, France) και έχει παρακολουθήσει τη λειτουργία της ρομποτιικής ουρολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Karolinska στη Στοκχολμη.. Ιδιαίτερο πεδίο ενδιαφέροντος και επιστημονικής ενασχόλησης αποτελεί η Ανδρολογία με γνωστικό αντικείμενο τη Στυτική Δυσλειτουργία και την Υπογονιμότητα., ενώ εκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ (Columbia NY University / University Texas Health Science Center San Antonio) στη χειρουργική Προσθετική Ουρολογία, δηλαδή στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και της ακράτειας ούρων με τη χειρουργική τοποθέτηση πεϊκής προθέσεως και τεχνητού σφιγκτήρα και ταινιών ακρατειας αντιστοίχως.

Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και το αντικείμενο της Διδακτορικής του Διατριβής είναι ο καρκίνος του Νεφρού. Έχει συνεργαστεί ερευνητικά με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νέας Υόρκης “Rockefeller” σε έρευνα για την ερμηνεία του μηχανισμού της αντικαρκινικής δράσης  της 5 φθοριοουρακίλης,

Έχει λάβει, κατόπιν εξετάσεων, από την Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία (EAU) τον Ευρωπαϊκό τίτλο Ουρολογίας «Fellow of the European Board of Urology» (F.E.B.U.).

Από το 2005 έως τον Ιούνιο 2010 ήταν Διευθυντής και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Ουρολογικού Τμήματος της Βιοκλινικής Αθηνών και τώρα είναι Διευθυντής της Ουρολογικής κλινικής της Ευρωκλινικής Αθηνών, όπου εφαρμόζει όλες τις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές (εύκαμπτη ουρητηροσκόπηση και laser λιθοτριψία, Laser και Τuris προστατεκτομή, ρομποτικές DaVinciS επεμβάσεις). Έχει ενεργό και συστηματική συμμετοχή με την παρουσίαση επιστημονικών εργασιών και πραγματοποίηση ομιλιών σε συνέδρια εσωτερικού και εξωτερικού (πάνω από 60 ομιλίες). Επίσης, άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε πολυάριθμα διεθνή και ελληνικά ιατρικά περιοδικά. Έχει λάβει μέρος σε αρκετά πολυκεντρικά διεθνή ερευνητικά πρωτόκολλα (προεγχειρητική χρήση ερυθροποιητίνης, κλινική μελέτη δράσης της ταδαναφίλης στη στυτική δυσλειτουργία/EDOS, καθημερινη χορηγηση / EDATE κ.α.)

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης και του Ελληνικού Ιατρονομικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Ένωσης (European Urology Association) , της Ευρωπαϊκής Ρομποτικής Ουρολογικής Ένωσης (European Robotic Urology Society) και της Νοτιοανατολικής Ευρωπαϊκής Ρομποτικής Χειρουργικής Εταιρίας (South Eastern European Robotic Surgery Society).