Η Προσθετική – Επανορθωτική Χειρουργική Ουρολογία αντιμετωπίζει με ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές, λειτουργικές ή ανατομικές διαταραχές του Ουροποιογεννητικού συστήματος που επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών, όπως η στυτική δυσλειτουργία σε άνδρες και η ακράτεια ούρων - σε άνδρες και γυναίκες. Στην Ευρωκλινική Αθηνών διενεργείται με επιτυχία το σύνολο  αυτών των επεμβάσεων.

Οι επεμβάσεις γίνονται με τοπική ή περιοχική αναισθησία και ο ασθενής παίρνει εξιτήριο την ίδια ή την επόμενη μέρα. Έτσι, με την τοποθέτηση ταινιών ελεύθερης τάσης, τεχνητού σφιγκτήρα στην ουρήθρα και ενδοπεϊκών προθέσεων επιτυγχάνουμε τη σύγχρονη, οριστική και αποτελεσματική λύση στην Ακράτεια ούρων και τη Στυτική Διαταραχή, που μπορεί μερικές φορές και να συνυπάρχουν.

Ειδικότερα, η τοποθέτηση ενδοπεϊκής πρόθεσης αποτελεί την πλεον σύγχρονη ασφαλή και αποτελεσματική χειρουργική θεραπεία της στυτικής διαταραχής σε άνδρες που δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική αγωγή, έχουν παρενέργειες από αυτή ή δεν επιθυμούν να τη συνεχίσουν. Προσφέρει μόνιμο και τέλειο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα και για το λόγο αυτό η ικανοποίηση των ανδρών και των συντρόφων τους αγγίζει το 98%. Πάνω από 300.000 ασθενείς παγκοσμίως έχουν υποβληθεί επιτυχώς σε αυτή την επέμβαση. Επίσης, πραγματοποιούνται επεμβάσεις αποκατάστασης της μορφολογιας των γεννητικών οργάνων, όπως ο ευθειασμός του πέους και η τοποθέτηση ορχικών ενθεμάτων.

Εστιάζοντας στη γυναικεία και ανδρική ακράτεια ούρων, με μια απλή και εξειδικευμένη εξέταση, τον ουροδυναμικό έλεγχο, προσδιορίζουμε τον τύπο της ακράτειας. Η εφαρμογή ενδοκυστικά bottox για την επιτακτική ακράτεια ούρων, η διουρηθρική έγχυση συνθετικών υλικών και η τοποθέτηση ταινιών ελεύθερης τάσης για την ακράτεια προσπαθείας και κολπικού πλέγματος για τη διόρθωση της κυστεοκήλης εξασφαλίζουν με γρήγορο, απλό και ασφαλή τρόπο την οριστική θεραπεία του ασθενούς από την ακράτεια ούρων που τον ταλαιπωρεί. Ακόμη και σε πλήρη ακράτεια από ολική βλάβη του σφιγκτήρα,  το ποσοστό ικανοποίησης των πασχόντων μετά από τοποθέτηση τεχνητού σφιγκτήρα υπερβαίνει το 90% και το 96% αυτών θα το συνιστούσαν σε κάποιον φίλο τους με παρόμοιο πρόβλημα.

Στις μέρες μας  η ανδρική και γυναικεία ακράτεια των ούρων και η δυσλειτουργία της στύσης έπαψαν να αποτελούν ταμπού για τον ασθενή και το γιατρό και δε θεωρούνται πλέον φυσική συνέπεια του γήρατος ή κάποιας χειρουργικής πράξης. Με τις επεμβάσεις προσθετικής- επανορθωτικής Ουρολογίας που πραγματοποιούμε εξασφαλίζουμε την οριστική θεραπεία και αποκατάσταση της ποιότητας ζωής του ασθενούς.